Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/adodb.inc.php on line 894

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/adodb.inc.php on line 1865

Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/04/11568104/html/quickjobs_ro/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 366
Arta Memoriei
QuickJobs

Arta Memoriei

Prima lucrare romaneasca ce trateaza exhaustiv problematica tehnicilor de memorare si te invata sa inveti eficient!

Citeste acum pe nu mai putin de 264 de pagini, ce trebuie sa faci pentru a avea o memorie perfecta si despre cum poti sa iti optimizezi actul de invatare!

Invata sa iti exploatezi la maxim resursele intelectuale, este mai simplu decat crezi!

Combate Uitarea ! Invata sa memorezi !

Invata Eficient! Acum e simplu!

Vei gasi numeroase exemple, exercitii si aplicatii, teste de memorie si mai ales tehnici de stocare si accesare a informatiei. Descopera tehnologia memorarii, foloseste-ti resursele !

Memoreaza, acum e usor !

 

DESPRE ACEASTA CARTE

Aceasta carte a fost scrisa din dorinta de a prezenta o serie de mijloace moderne de dezvoltare a memoriei. De ce ar avea nevoie cineva de aceasta carte? Din acelasi motiv pentru care facem sport sau cautam sa iesim la aer curat. La fel ca si corpul, si mecanismele psihice trebuie īntretinute. De ce asadar doar exercitii pentru corp si nu si pentru minte?

Adesea, multe dintre problemele noastre de memorie nu sunt decāt efectul lipsei de exercitiu si antrenament, īntocmai dupa cum obezitatea poate fi un efect al sedentarismului. Probleme precum uitarea unui numar de telefon, uitarea chipului unui cunoscut sau uitarea unei īntālniri la ora fixa, probleme curente īn viata noastra, pot deveni acum de domeniul trecutului.

Cel mai important īnsa, este ca aceasta carte asigura dezvoltarea capacitatii de memorare si īnvatare.

Cel mai important īnsa, este ca aceasta carte asigura dezvoltarea capacitatii de memorare si īnvatare. Īnvatarea si memorarea se produc adesea haotic. Nimeni nu ne-a īnvatat sa īnvatam! Nimeni nu ne-a īnvatat sa memoram! Din acest motiv, importante resurse intelectuale sunt pur si simplu irosite fara mila doar pentru ca din copilarie pastram unele deprinderi gresite īn ceea ce priveste munca intelectuala īn general si memoria īn particular.

Aceasta carte este un ghid practic, conceput astfel īncāt sa conduca treptat-treptat la formarea unei memorii de exceptie. Capacitatea memoriei umane este īntr-adevar uluitoare, dupa cum se va vedea. Putem retine enorm, dar la fel de bine putem uita enorm. Putem sa īnvatam istorie sau matematica, putem sa īnvatam sa mergem pe bicicleta sau sa jucam sah. La fel de bine īnsa putem sa ne uitam propriul nume, sau putem sa uitam sa mergem!!!

Asadar, īn aceasta carte veti afla raspunsul la foarte multe īntrebari īn legatura cu memoria. Īntrebari precum:

- Ce este memoria?

- Cāte tipuri de memorie exista?

- Cum putem masura memoria?

 - De ce uitam?

- Cum putem masura uitarea?

- Care este ritmul uitarii normale?

- Cum se produce uitarea si care sunt factorii ei?

- Dar īn fapt, este trecutul realmente pierdut? Exista pāna la urma uitare?

- Cāt de mult putem retine si ce?

- Ce se īntāmpla cu memoria la vārste mai īnaintate?

- Cum putem sa ne īntretinem memoria?

- Unde sunt depozitate amintirile noastre?

Oferind atāt informatie de ordin teoretic (pentru īntelegerea mecanismelor de functionare ale memoriei), cāt si metode si tehnici strict de ordin practic, cartea se doreste un suport util celor interesati de dezvoltarea pāna la nivele nebanuite a propriei memorii.

Sunt prezentate in plus o serie de principii si tehnici de eficientizare cognitiva. Īn mod curent oamenii consuma mult prea multe resurse īn legatura cu īnvatarea tocmai pentru ca nu stiu sa foloseasca eficient ceea ce au. Ori, o folosire eficienta a resurselor intelectuale, vine īn primul rānd din cunoasterea lor. Iata īn continuare un alt set de īntrebari pe care poate vi le-ati pus la un moment dat si la care veti primi acum un raspuns:

- Ce fel de memorie am?

- Cāt de mult pot tine minte si pe ce durata?

- Retin mai bine cuvinte, imagini sau sunete?

- De ce īmi este mai greu sa memorez cifre si numere?

- Care sunt punctele tari/slabe ale memoriei mele?

- Care sunt limitele memoriei mele?

Nu īn ultimul rānd, se raspunde si la o alta serie de īntrebari privind modalitatile efectiv practice de īmbunatatire a memoriei:

- Cum putem preveni uitarea?

- Care sunt principiile unei memorii eficiente?

- Care sunt tehnicile care pot fi folosite pentru a antrena memoria?

- Cum sa retinem nume si figuri?

- Cum se pot retine 100 de cuvinte la o singura lectura a lor?

Nu exista memorii "bune" sau "proaste", ci memorii antrenate, respectiv neantrenate. De aceea, daca avem memoria slaba, o putem dezvolta pāna la nivelul uneia normale, iar daca avem o memorie bine dezvoltata o putem aduce la nivelul uneia de exceptie.